Čatní je součástí pestrého indického talíře. Doplní jídlo, aby obsahovalo všech šest chutí a tvořilo harmonický celek. Podporuje trávení. Většinou je ostré a sladké a jí se ho jen malé množství 1 lžička až 2 lžíce, podle druhu.
Toto osvěžující čatní se hodí téměř ke všem jídlům. Ke kičarí, dálu a rýži servírujte 1 velkou polévkovou lžíci na porci.
Ingredience
1 malý svazek čerstvého koriandru
1 malý svazek čerstvé máty
1 kyselé jablko
1 pl šťávy z limetky nebo citrónu
1 pl medu (javorového sirupu)
3 pl zázvorové šťávy.
2 pl rozinek
1 čerstvá zelená čili paprika
1/2 čl soli
1/2 hrnku strouhaného kokosu – volitelné
Postup
- Z papričky vyndejte semínka.
- Všechny ingredience vložte do mixéru a společně rozmíchejte.
Tip
Pokud použijete kokos, předem ho na pár hodin, ideálně přes noc namočte.