+420 603 516 833 marta@tovtova.cz
SVÍČKOVÁ S JÁHLENÝM KNEDLÍKEM

SVÍČKOVÁ S JÁHLENÝM KNEDLÍKEM

Suroviny na omáčku, 4 porce

300 g dýně (nebo sladkých brambor)
100 g cibule
100 g petržele
100 g celeru
100 g mrkve
500 – 600 ml vody
50 g slunečnicového semínka (kešu, konopné semínko)
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
½ čl mletého tymiánu
Svitek skořice
3 hřebíčky
1 čl přírodního cukru (rapadura, jaggery)
2 pl oleje
1 čl soli
Citrónová šťáva nebo umeocet
1 balení tempehu

Postup 

  1. Nakrájejte cibuli na měsíčky, ostatní zeleninu na větší kusy.
  2. V hrnci s tlustým dnem rozehřejte olej a orestujte cibuli.
  3. Přidejte cukru a koření a nechte ho rozvonět.
  4. Ve varné konvici uvařte 600 ml vody.
  5. Přidejte zeleninu a semínka, zeleninu na cibulce krátce osmahněte, pak přidejte 500 ml vody přiklopte pokličkou a pomalu duste do změknutí zeleniny, 25 – 30 minut.
  6. Vyndejte koření! A rozmixujte tyčovým nebo stolním mixérem úplně do hladka. Pokud je omáčka moc hustá přidejte horkou vodu.
  7. Do omáčky přidejte celý tempeh a ještě společně 5 minut povařte, aby se tempeh ohřá.
  8. Vyndejte tempeh, překrojte ho podélně a pak ho překrojte ještě jednou, tak aby vytvořil trojúhelníky.  ho na na trojúhelníky.
  9. Do omáčky zamíchejte trochu citrónové šťávy. 

Brusinková omáčka

40 g sušených brusinek
50 ml vody
1 čl kukuřičného škrobu 
citrónová šťáva
2 čl přírodního cukru nebo jiného sladidla

Postup

  1. Brusinky svařte ve vodě 20 minut.
  2. Kukuřičný škrob rozmíchejte ve 2 pl vody, přidejte ho k brusinkám a ještě 5 minut povařte.
  3. Přidejte trochu citrónové šťávy a lehce (ne úplně do hladka) mixněte tyčovým mixérem).

Jáhelný knedlík

Close Menu