+420 603 516 833 marta@tovtova.cz
SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY

SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY

Co budete potřebovat

  • červená řepa
  • vlašské ořechy
  • čerstvá máta
  • ovčí sýr
  • umeocet nebo balzamico
  • olivový olej

Jak na to

Řepu pečlivě umyjte a i se slupkou upečte v alobalu nebo uvařte v osolené okyselené vodě. Pečená varianta je chutnější. Pečte podle velikosti řepy 50 až 90 minut.

Ořechy propláchněte, nechte okapat. Poté pražte na sucho při mírné teplotě na pánvi s tlustým dnem nebo pečte v troubě.

Nakrájejte řepu na tenké plátky, zalijte olivovým olejem a octem posypejte vlašskými ořechy a bylinkami.

Ozdobte ovčím sýrem a praženými ořechy.

Tipy

Olivový olej můžete nahradit dýňovým nebo zálivkou z tahiny, kterou zhotovíte z 1 dílu tahiny, 3 dílů vody a lžíce šťávy ze zázvoru. Vlašské ořechy nahraďte praženými sezamovými semínky. Vše můžete rozmixovat, přidat trošku utřeného česneku a vznikne výborná pomazánka. Místo máty můžete použít čerstvou bazalku, koriandr, petrželku, pažitku nebo meduňku.

Close Menu