+420 603 516 833 marta@tovtova.cz

 

Kuchyň je posvátný prostor. Ájurvédské vaření nerovná se indická kuchyně. Vařit podle principů ájurvédy můžeme i česká jídla. Ájurvédský kuchař dříve než vstoupí do kuchyně, se umyje. Než začne vařit, zapálí vonnou tyčinku na oltáři s Božstvem které uctívá. Vaří v čistotě, přestože kuchyň může být prostá s hliněnou podlahou. Má vznešené myšlenky, pohybuje se po kuchyni s pozorností, koncentrací, zpívá, vnímá…..co je za den, jaké je počasí, pro koho vaří. Při vaření neochutnává a přesto a na stůl přinese lahodný léčivý pokrm.  Toto je alchymie vaření, která mě fascinuje a pronikám do jejích tajů. Je to místo pro kreativitu, meditaci, oddanost, službu….Zvu vás do tohoto tajemného prostoru.

Recepty přizpůsobuji  našemu klimatu, ročním obdobím a při soukromých kurzech  vašim individuálním potřebám.  Vaříme z čerstvých, běžně dostupných surovin. Většina receptů je bezlepkových a bez mléčných výrobků.

Přehled kurzů

  • Vaření podle ročních období
  • Indická ájurvédská kuchyně
  • Hubneme s lehkostí
  • Výživa pro krásu a zdraví ženy

Momentálně neprobíhají žádné veřejné kurzy vaření. Hledám novou kuchyň 🙂 Pokud máte o nějaký kurz zájem, zaregistrujte se na mém webu a já vám pošlu info, až budou opět probíhat. 

 

Soukromé kurzy vaření

Veškeré kurzy vaření, které nabízím je možné uspořádat i u vás doma. Vyberete si z nabídky. Kurz ráda přizpůsobím vašim přáním.
Maximální počet lidí na domácí kurz je pět. Kurz trvá 5 – 6 hodin včetně přípravy a úklidu. Cena 9 000 Kč. 

Ve vaší kuchyni

Můžete mě pozvat do vaší kuchyně a já vám pomůžu se vším, co pro zdravé vaření potřebujete. Nakoupit, uklidit, rozvrhnout si vaření…..U někoho začneme po krátké přípravě hned vařit. Někdy budeme kuchyň nejdříve reorganizovat a uklízet, podíváme se do vaší ledničky, do spíže, můžeme jít spolu nakoupit atd.

V kuchyni kde je zmatek, je neprakticky zařízená, přeplněná spotřebiči, potravinami, starým kořením  je náročné vařit a inspirovat se. Dávám přednost jednoduchosti. Pokud máme dobře vybavenou spíž a všechny potraviny na očích, spíše nás napadne co uvařit, než když potraviny lovíme v různých zákoutích. Stačí nám pár hrnců, takové, které nám budou dobře sloužit. Na co jich mít dvacet, když používáme stále dokola tři. Pokud odstraníme nádobí, které nepotřebujeme, vznikne spousta prostoru, který můžeme dobře využít. Je praktické, když většinu nádobí můžeme vyndat  jednou rukou. V průběhu vaření udržujeme v kuchyni pořádek a když dovaříme tak je kuchyně uklizená. Pak je vaření radost.

Vaření na seminářích

Vaření na pobytech pro 20 – 60 lidí. Pokud máte zájem o tuto službu, prosím, kontaktujte mě. 

 

Close Menu