+420 603 516 833 marta@tovtova.cz
KAPHA KIČARÍ

KAPHA KIČARÍ

Co budete potřebovat (4-6 porcí)

  • 1 šálek mung dálu (půlená loupaná fazole mungo)
  • 1 šálek rýže basmati
  • 3 pl ghí
  • 4 bobkové listy
  • 4 malé kusy skořicové kůry
  • 4 celé hřebíčky
  • 4 celé lusky kardamonu
  • 4 šálky vody
  • ¼ lžičky soli

Jak na to

Pořádně propláchněte mung dál a rýži. Pokud budete mít čas, dál na pár hodin před použitím namočte. Rozehřejte pánev na střední stupeň a přidejte ghí. Když je rozpálená, dejte na ní bobkový list, skořici, hřebíček a kardamom a míchejte, až koření začne vonět. Přidejte rýži, dál, sůl a vodu. 5 minut vařte odkryté při nízké teplotě. Pak zakryjte a vařte na mírném ohni, dokud nejsou dál a rýže měkké, asi 25-30 minut.

Poznámky

Mung dál je malá žlutá luštěnina, kterou můžete koupit v orientálních obchodech. Místo mung dálu můžete použít fazole mungo nebo červenou půlenou čočku. Toto kičarí je tridošické (vhodné pro všechny konstituce), ale zvláště dobré pro kaphu, díky zahřívacím a ostrým vlastnostem použitého koření.

Close Menu