+420 603 516 833 marta@tovtova.cz
SALÁT Z KADEŘÁVKU

SALÁT Z KADEŘÁVKU

Suroviny

300 g kadéřávku nebo kapusty
2 pl šťávy z limetky nebo citrónu
2 pl tahiny
3 pl sójové omáčky tamari nebo shoyu
2 – 3 pl olivového nebo dýňového oleje
1 pl čerstvé zázvorové šťávy
½ čl kurkumy
Čerstvě mletý černý pepř
1 čl soli

Postup

  1. Z kadeřávku odřízněte, tvrdá žebra a nakrájejte na tenké proužky.Osolte a pořádně promačkejte, kapusta změkne a bude lépe stravitelná. 
  2. Nastrouhejte zázvor na jemném struhadle a vymačkejte šťávu přes sítko nebo zmáčkněte v pěsti. Zbylou dužinu můžete použít na čaj.
  3. Přidejte všechny ostatní suroviny, důkladně promačkejte a nechte v lednici uležet nejméně hodinu. 

Tip

  • V lednici vydrží 3 dny.
  • Místo kadeářávku použijte jarní křehké zelí nebo čínské zelí.
  • Podávejte s pohankou, bulgurem nebo kváskovým chlebem.
  • Pro konstituci váta a lidi s oslabeným trávením tento salát není vhodný. Váty syrová kapusta bude pravděpodobně nadýmat. 
Close Menu