+420 603 516 833 marta@tovtova.cz
CRUMBLE

CRUMBLE

Ovocená směs

600 g sezónního ovoce (450 g jablek +150 g švestek nebo rebarbory nebo hrušek) 
30 – 50 g třtinového cukru (podle sladkosti ovoce) 
2 pl lněných semínek
šťáva z půlky pomeranče 

Drobenka 

200 g jemných ovesných vloček 
100 g celozrnné mouky 
50 g vlašských nebo lískových ořechů 
50 g slunečnicových semínek 
30 g třtinového cukru nebo datlového sirupu
100 g másla nebo kokosového oleje
2 čl skořice 
špetka soli 

Postup

Ovocná směs 

Nakrájejte ovoce. V kávomlýnku rozemelte lněná semínka a rozmíchejte je v  pomerančové šťávě společně s cukrem, nechte bobtnat, pak zamíchejte do ovoce.  

Drobenka 

V druhé míse smíchejte všechny ingredience na drobenku. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Vymažte středně velkou zapékací mísu kokosovým nebo jiným olejem.   

Do zapékací mísy rozvrstvěte ovocnou směs.  Navrch dejte drobenku.  Pečte 25–30 minut, dokud není ovoce měkké a drobenka zlatavá. 

Tip

Můžete použít i mražené ovoce. V sezóně využijte broskve, jsou v crumblu báječné, ale i na ranní kaši, třeba ječnou.

 

Close Menu