+420 603 516 833 marta@tovtova.cz
ČATNÍ Z MÁTY A KORIANDRU

ČATNÍ Z MÁTY A KORIANDRU

Čatní je součástí pestrého indického talíře. Doplní jídlo, aby obsahovalo všech šest chutí a tvořilo harmonický celek. Podporuje trávení. Většinou je velmi ostré a sladké a jí se ho jen malé množství 1 lžička až 1 lžíce, podle druhu. 

Ingredience

½ svazku čerstvého koriandru
½ svazku čerstvé máty
1 kyselé jablko
1 pl šťávy z limetky nebo citrónu
1 pl medu (javorového sirupu)
3 pl zázvorové šťávy.
2 pl rozinek
1 čerstvá zelená čili paprika
1/2 čl soli 

Postup

  1. Z papričky vyndejte semínka.
  2. Pokud máte výkonný mixér, všechny ingredience společně rozmixujte. Pokud budete mixovat tyčovým mixérem, tak rozmixujte vše kromě zázvoru. Zázvor nastrouhejte  na jemném struhadle a rukou zázvor vyždímejte do čatní, zamíchejte. 
Close Menu