Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Luštěniny

  • mají vysoký podíl bílkovin a vlákniny
  • jsou bohaté na vitamíny (hlavně sk B – B1, B2, niacin,

Vaření obilovin

Obiloviny, pseudoobiloviny

  • Obal zrna obsahuje vlákninu, kyselinu fytinovou, minerály (fosfor, draslík, železo, vápník, hořčík).
  • Klíček –

Kvašená zelenina

VODNÍ PICKLES podle Míši

Ingredience

Zelenina dle výběru (mrkev, bílé či červené zelí, petržel,

Kičarí

Kičarí je základ ájurvédské stravy. Lehké, kompletně vyvážené a hlavně velmi chutné jídlo vhodné na každý den i při půstech.

Borůvková tapioka

  • 300g  tapioky (malé kuličky)
  • 1,3 l vody
  • 2 – 3 pl ghí nebo másla
  • 300 g borůvek
  • 100g jahod na ozdobení
  • přírodní cukr třtinový nebo kokosový
  • 1 čl vanilková esence

Letní limča

Osvěžující a detoxikační nápoj. Vhodný hlavně při sportu nebo horkém počasí.

  • 1 čl mletého římského kmínu
  • hrst čerstvé máty
  • 2 stonky čerstvého koriandru
  • 100 ml limetkové (citrónové) šťávy
  • 2,5 l vody
  • 2 pl medu (javorového sirupu)
  • 1 čl himalájské soli
  • Lístky máty a bio citrón nakrájený na plátky na ozdobu

Do mixéru nalijte hrnek vody,

Makový koláč

Ingredience

  • 1 šálek kuskusu
  • 1 šálek máku
  • 1 šálek hrozinek
  • 4 šálky vody
  • citronová kůra
  • švestky nebo jablka

Snídaňové kaše

Podle čínské medicíny je vhodné začít den teplým pokrmem. Ideálně polévka nebo kaše. Vyzkoušejte zdravé snídaňové kaše na posílení organismu,

Irish Soda Bread

Co budete potřebovat:

  • 450 g hrubé celozrnné mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 1 čl soli
  • 1 čl jedlé sody
  • 1 pl citrónové šťávy
  • 1 pl melasy nebo jiného tekutého sladidla
  • 3 čl mletého lněného semínka
  • 450 ml podmáslí (nebo kyselé mléko,  

Slunečný koláč

Korpus

  • 1 hrnek jemných ovesných vloček (možná i verze bez lepku)
  • 1/4 hrnku celozrnné rýžové mouky
  • 1/4 hrnku arrowrotu (nebo kukuřičného škrobu)
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů (nadrcených)
  • 1/4 hrnku kokosového oleje (ghí,

Špenátové kari

Ingredience

  • 3ks střední brambory
  • 1svazek špenátu
  • 1,5čl ghí
  • 1/2čl černé hořčice
  • 1,5čl černuchy
  • 1/8čl hing
  • 1/2čl kurkuma
  • 2hrnky vody
  • 1čl soli
  • 2čl mletého koriandru
  • 2pl citrónové šťávy
  • 2str česneku (není třeba)
  • Špetka černého pepře
  • Smetana (rostlinná smetana)

Dýňové kari

  • 1  malá dýně hokaido
  • 1 pórek
  • 2pl ghí
  • 1čl černuchy
  • 1čl  sušeného zázvoru
  • 1čl kurkumy
  • 1 krabička ovesné smetany nebo 1/3 plechovky kokosového mléka
  1. Rozehřejte ghí,

Mátové čatní

  • 2hrsti máty
  • 2ks zelených jablek, oloupaných, nastrouhaných
  • 1čl soli
  • 1 čili (sušená nebo čerstvá)
  • 1hr kokosu

Postup

  1. Vše kromě kokosu smíchejte a rozmixujte
  2. Potom přidejte kokos a ještě pomixujte

Máslová dýně s kokosem

Ingredience:

  • 1 velká máslová  dýně nebo hokaido
  • 4 lžíce másla (nebo kokosového oleje)
  • 2 lžičky mletého fenyklu
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • 1-2 lžičky  nasekané zelené čili papriky bez semínek
  • 2 lžíce jaggery,

Klíčení

Co obsahuje klíčící semínko

Při procesu klíčení se v semínkách aktivují enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitaminů (hlavně skupiny B a C),

Jaterní detox džus

Džus ze zelené zeleniny obsahuje velké množství chlorofylu, alkalizuje krev, což je velmi důležité při očistném procesu. Pomáhá eliminovat chutě.

Jablečno grepový salát

  • 1 jablko
  • 1/3 grapefruitu (nebo bobulovité ovoce)
  • hrstička goji
  • 2 pl kokosu nebo 1čl tahiny /nebo obojí 🙂
  • 2 pl nadrcených lněných  semínek nebo 1 pl chia semínek
  • 1 –

Ájurvédská snídaně

2 porce
+ vata, + pitta, — kapha

  •  2/3 hrnku kukuřičné polenty
  •  1/8čl asafoetida (čertovské lejno)
  •  1/2čl římského kmínu (celý)
  •  1/4čl černého pepře
  • 1/4čl sušeného zázvoru
  •  1čl kurkumy
  •  1/2čl mořské soli
  •  1čl koriandru (prášek)
  •  2 hrnky vody
  •  2čl slunečnicového oleje
  •  2čl ghí
  •  2čl medu

Čatní z máty a koriandru

  •  ½ svazku čerstvého koriandru
  •  ½ svazku čerstvé máty
  •  1 kyselé jablko
  •  1 pl šťávy z limetky nebo citrónu
  •  1 pl medu
  • 3 pl zázvorové šťávy.

Pět elementů

Propojený cyklus přednášek o stravování a vařeni vycházející z tradiční čínské medicíny a ájurvédy. Obsahem přednášek bude představení jednotlivých orgánu v lidském těle a jejích vzájemná propojenost.

Probuzení ženské krásy

Velakrát stačia len jemné úpravy životného štýlu a kvalita života sa výrazné zlepší. Tento víkend sa zameriame na ženskú krásu ako takú.

Zdravá výživa pre deti

Strava má velký vplyv na celý náš život. Účinky zlých stravovacích návykov v ranom detstve móžu přetrvávat‘ i do neskoršieho veku.

Salát z červené řepy

Co budete potřebovat

  • červená řepa
  • vlašské ořechy
  • čerstvá máta
  • ovčí sýr
  • umeocet nebo balzamico
  • olivový olej

Kapha kičarí

Co budete potřebovat (4-6 porcí)

  • 1 šálek  mung dálu (půlená loupaná fazole mungo)
  • 1 šálek rýže basmati
  • 3 pl ghí
  • 4 bobkové listy
  • 4 malé kusy skořicové kůry
  • 4 celé hřebíčky
  • 4 celé lusky kardamonu
  • 4 šálky vody
  • ¼ lžičky soli

Kičarí

Kičarí – základ ájurvédské stravy. Lehké, kompletně vyvážené a hlavně velmi chutné jídlo vhodné na každý den i při půstech.
Co budete potřebovat (4-6 porcí)

  • 1/2 hrnku (125ml) mung dálu (loupaná půlená mungo fazole)
  • 1 hrnek (250ml)  rýže basmati
  • 3 –

Miso polévka

Co budete potřebovat na 4 porce

  • 1,2 l vody nebo zeleninového vývaru
  • 300 g sezónní zeleniny (mrkev,

Pet elementov a Yin jóga

Přepojený cyklus prednášok o stravovaní a výživě vychádzajúci z Tradičnej Čínskej Medicíny a ajurvédy. Obsahom prednášok bude predstavenie jednotlivých orgánov v ludskom tele a ich vzájomná prepojenosť.

Probuzení ženské krásy

Mnohokrát stačí jen jemné úpravy životního stylu a kvalita života se výrazně zlepší. O tomto víkendu se zaměříme na ženskou krásu jako lakovou V přednáškách se dozvíme,

Pět elementů

Propojený cyklus přednášek o stravování a vařeni vycházející z tradiční čínské medicíny a ájurvédy. Obsahem přednášek bude představení jednotlivých orgánu v lidském těle a jejích vzájemná propojenost.

Pět elementů

Propojený cyklus přednášek o stravování a vařeni vycházející z tradiční čínské medicíny a ájurvédy. Obsahem přednášek bude představení jednotlivých orgánu v lidském těle a jejích vzájemná propojenost.

Probuzení ženské krásy

seminars logo2Seminář určený ženám. Odlesk toho, jak se cítíme a jak žijeme. Nejúčinnější prostředek k pěstování krásy se nedostaví z chemické laboratoře,

Výživa dětí

seminars logo2Strava má veliký vliv na celý náš život. Účinky špatných stravovacích návyků v raném dětství mohou přetrvávat i do pozdějšího věku,

Pampeliškový salát

Co budete potřebovat

  • hrst pampeliškových listů
  • listový salát
  • svazek ředkviček

Dresing

  • 1 stroužek česnek nebo 1 pl šťávy z čerstvého zázvoru
  • 1 pl citronové šťávy
  • 1 čl  umeocta
  • 2 pl oleje (olivový,

Vaření podle TČM

logokurzTento kurz vás inspiruje k revoluci ve vaší kuchyni. Naučíte se, jak proplouvat v kuchyni s radostí,

Redukce váhy

logokurz

Informace o kurzu lze nalézt zde.

Termín: 4. 5. 2011 od 17:00

 

Vaření na jaře

logokurz

Na tomto kurzu se naučíme používat potraviny, ze kterých vytvoříme úžasné pokrmy během velmi krátké doby. Zaměříme se na bulgur,